С изключителна игра в решаващ момент капитанът на FaZe Clan Фин "karrigan" Андерсен класира отбора си за плейофите на CS2 турнира в САЩ, IEM Далас 2024, с награден фонд четвърт милион долара. Датският лидер изигра фантастично второ полувреме на последната карта Ancient и бе в основата на обрата срещу Virtus.pro от 4:8 рунда до 13:11. Преди това двата тима защитиха успешно изборите си на карти. Руският тим започна отлично на Mirage и победи с 13:10 рунда, но в последствие FaZe отговори на Inferno. Въпреки че бе необходим тайбрек, след 12:12 в редовните 24 рунда, все пак "кланът" се наложи с 16:13 а най-силно бе представянето на Давид "frozen" Чернански, който записа 28 убийства.

На картата Ancient геймърите от Virtus.pro започнаха много силно и уверено като терористи. Денис "electroNic" Шарипов бе предводител на тима си с 14 убийства за полувремето. След смяната на ролите обаче дойде ред на капитана на FaZe да покаже своите способности да чете играта, а същевременно и да прави необходимите убийства за тима си. Подпомаган от опита на Ховар "rain" Нигор и неговите 24 убийства "karrigan" уверено преведе тима си до серия от 7 поредни рунда, която в последствие прерасна и до победа в мача.

В мач за първото място в група B FaZe Clan ще играе срещу Team Spirit, като победителят ще си гарантира минимум полуфинал и 20 хил. долара от наградния фонд на състезанието.