Капитанът на FaZe Clan Фин "karrigan" Андерсен демонстрира изключителната си класа, извеждайки своя тим до победа срещу Team Liquid на българина Алекс "Rainwaker" Петров във финала на група С на BLAST Premier: Fall Groups. Датският лидер и съотбоениците му надвиха съперниците си с 2:0, вземайки реванш за поражението, което допуснаха от тях преди няколко дни. За родния стрелец това бе първо поражение, откакто се присъедини към състава на Liquid. "Karrigan" пък записа едно от най-силните си представяния от индивидуална и статистическа гледна точка, смълчавайки много от критиците си.

Срещата започна на картата Overpass, където Liquid спечели първия пистолетен рунд. Последва серия от рундове в полза на FaZe, която бе спряна от отлично отиграване на "Rainwaker". Българинът заобиколи двамата си останали живи опоненти и ги повали безпогрешно за 2:4.

Това обаче се оказа недостатъчно за вдъхновение за Team Liquid и на почивката след СТ-страна тимът на нашето момче губеше с 5:10 рунда. FaZe бе абсолютно безпощаден и затвори картата с 16:7, а Петров бе най-добре представилият се състезател от своя тим с 13 убийства. Въпреки това той бе критичен към себе си, след края на срещата.

Избраната от неговия отбор карта бе Ancient, на която отново TL спечели първия рунд. Отново обаче последва същинска лекция от "karrigan" и компания, които приклчиха своята Т-страна с аванс от 9:6 рунда. "Rainwaker" и съотборниците му намалиха пасива си до 10:12 и изглеждаше, че ще направят финала на срещата, но тогава опитният капитан на FaZe пое изцяло нещата в свои ръце и напомни за страхотните си стрелкови умения, завършвайки с 24 убийства.

Победата за FaZe Clan го превърна и в поредния тим, който се класира за BLAST Premier: Fall Final. Team Liquid и Алекс Петров пък ще се борят за една от оставащите 3 квоти - срещу победителя от двойката Complexity срещу Astralis.