Отборът на Astralis победи Team Liquid на Алекс "Rainwaker" Петров с 2:0 в последния си мач от BLAST Premier: Fall Groups. По този начин легендарната датска организация се класира за BLAST: Fall Final, на домшана сцена в Копенхаген. За българския стрелец и съотборниците му остава разочарованието, че останаха на крачка от класиране за финалите и изпуснаха добрите си шансове. Все пак не всичко е загубено като Team Liquid ще се бори в Showdown турнира, победителят, от който също ще се класира за Fall Final.

Иначе самият мач се проведе на картите Overpass и Inferno. На първата карта, избрана от Astralis, Петров започна идеално, грабвайки 4 убийства в рамките на втория рунд. TL спечели 3 от първите 4 рунда, но след това Astralis намери своя ритъм. Йоханес "b0RUP" Боруп и Николай "dev1ce" Реедз играха блестящо и донесоха 46 убийства на тима си.

"Rainwaker" все пак остана на ниво и завърши с 16 убийства.

Т-страната на Inferno за тима на Петров бе чудесна. След полувремето той и съотборниците му имаха аванс от 8:7 рунда, като българинът водеше своите с 12-те си убийства. За съжаление обаче СТ-страната бе пълен провал - Team Liquid спечели само 1 рунд и загуби с 9:16. Родният талант остана с най-много убийства в своя тим 16.

Така между 4-ти и 8-ми август предстои BLAST Premier: Fall Showdown, където "Rainwaker" и компания ще се борят за мястото си на финалите в Копенхаген.

Само след 4 дни пък Team Liquid отново излиза срещу Astralis в мач от предстоящия IEM Кьолн.