A1 Gaming League обяви втория си CS2 турнир в рамките на настоящия сезон. В него отново ще вземат участие както доказани международни отбори, така и два български тима, които ще се борят за голямата награда и за награден фонд в размер на 30 000 лeвa. Стартът е на 3-ти и 4-ти февруари, и маточете може да гледате в Twitch канала на лигата.

Сред международните отбори в турнира са 500 Esports и The Chosen Few, който спечели Logitech G-Cup. Българска следа в турнира ще опита да остави и Благой „oxygeN“ Димитров, който ще играе за Entropiq.

A1 Gaming League, която се провежда в партньорство с технологичния гигант Samsung, става все по-популярна на международно ниво сред отбори и зрители в страни като Дания, Швеция, Португалия, Германия и други. Първият турнир за този сезон подобри всички досегашни рекорди и бе наблюдаван от над 200 000 души. Това стана възможно благодарение на новия формат, който организаторите въведоха със старта на CS2, големия награден фонд и партньорите на лигата, сред които са и Lenovo Legion, Monster Energy, TP-Link, Ozone и Happy Доставка.

Графикът на турнира ще бъде същия – 16е отбора ще се състезават в познатия формат по швейцарската система (Swiss stage), като 8-те отбора, постигнали три победи, ще се класират за следващата фаза. В плейофите 4 нови отбора ще се присъединят към тях, а наградният фонд ще бъде разпределен между първите 8 тима. Участие в турнира ще вземат разпознаваеми отбори от света на електронните спортове, като Team Secret, Alliance, академията на Ninjas in Pyjamas и други.