Българският CS2 отбор, 500 Esports, стартира участието си във втория турнир за сезона на A1 Gaming League с победа. Родните геймъри надвиха завършилия на 3-4 място в предното издание на A1GL Metizport с 2:1 победи. Мачът започна добре за "лъвовете", които успяха да победят на Inferno с 13:10 рунда. Снайперистът на тима Денислав "dennyslaw" Димитров и бившият играч на Team Liquid Алекс "Rainwaker" Петров приключиха картата с по 22 убийства и бяха в основата на победата.

Последваха ужасни затруднения за българите. Шведският тим изигра Mirage по брилянтен начин, разгромявайки противника с 13:1 рунда. Тим "susp" Онгстрьом завърши с 18 убийства, преди мачът да се насочи към своята точка на кулминация, а именно картата Ancient.

Българските състезатели отвориха добре своята СТ-страна със серия от 3:0. Последва изравняване на резултата, като полувремето също приключи без аванс за някой отбор - 6:6. 500 обаче спечели и втория рунд с пистолети на картата и впъреки че за кратко бе назад в резултата, все пак победи с 13:10. Така българският отбор се нуждае от още 2 победи, за да се класира за плейофите на A1 Gaming League.