Впечатляващият в южната ни съседка, Гърция, отбор на Анортозис спечели първия си плейофен мач в местното първенство по League of Legends и се класира за финала. Мирослав "Spooky" Гочев и съотборниците му надделяха над Team Phantasma с 3:2 победи. Анортозис на два пъти повеждаше в резултата, но губеше предимството си в ответната игра. Любопитно е да се отбележи, че всяка от петте игри бе спечелена от долната, лява страна на картата, позната още като blue side.

В първата игра "Spooky" се представи изключително добре с героя Xin Zhao. Родният jungle геймър завърши с 4/1/13, а в рамките на 25-те минути на картата, Анортозис взе 21 убийства.

В ответната игра обаче нещата за Гочев и компания не се получиха изобщо. Phantasma изравни, а очите на експертите прикова Ставрос "Vaynedeta" Янулакис. 21-годишният състезател записа 4 убийства и 6 асистенции, без да умре нито веднъж.

Дойде ред и на "Spooky" да запише 0 в графата с умиранията си. Той го направи с героя Vi, с която записа още 6 убийства и 10 асистенции. В игра номер 4 българският геймър повтори избора си на герой, но този път това не свърши работа. Анортозис загуби картата относително бързо и се фокусира върху решаващия сблъсък. В него една от най-големите звезди бе именно Мирослав Гочев със своите 9/2/10 с Kindred.

И така Анортозис се класира за големия финал, аTeam Phantasma очаква победителя от двойката WLG Esports срещу Панатинайкос на Павел "Nazrat" Йотов.

снимка: gettyimages