Българските геймъри, които съставляваха отбора на норвежката CS:GO организация SKADE вече не са част от тима. Най-добрите родни представители на сцената на Counter-Strike: Global Offensive останаха без клуб, за който да се състезават.

„Взехме решението да се разделим с настоящия ни български CS:GO състав. Опитахме да намерим решение с играчите, но не можахме да стигнем до съгласие за продължаване на отношенията ни. Ядрото на този отбор бе с нас в дълъг период от време и имахме невероятно пътешествие! Спечелихме Elisa Tournament, победихме гиганти на CS:GO сцената, за да вземем Pinnacle Cup III и стигнахме до 17-то място в световната ранглиста. Благодарим ви и късмет в следващите ви начинания“, написа изпълнителния директор Мортен Скаланд.

Действащите шампиони в българския шампионат по CS:GO A1 Gaming League пък изказаха своите благодарности към скандинавската организация. Алекс “Rainwaker” Петров написа: „От днес не сме част от SKADE и бих искал да им благодаря за последните 3 години. Те бяха невероятни и им желая всичко най-добро“.

Новината идва само няколко дни, след като SKADE стана шампион в Clash of Leagues.