VALORANT и League of Legends са двете най-големи игри, произведени от Riot Games. И докато сравненията между тях са невъзможни, заради разликите в жанра, годините на създаване, присъствието на esports сцената и редица други фактори, то феновете винаги ще ги правят, защото поставят под съмнение успеха, на който и да е друг продукт на Riot, след над десетилетие на сериозни успехи от League of Legends.

Последвай Gong.bg и в Tik Tok

Но един професионален играч по VALORANT направи много смело изказване в интервю пред Sportskeeda. Според Халил “Khalil” Шмид от бразилския FURIA Esports: „VALORANT може да стане по-голяма игра от League of Legends”.

18-годишният бразилски геймър има доводи за това си изказване, тъй като Riot инвестира доста време и финанси в постоянното балансиране на шутър играта и организирането на големи турнири като VALORANT Champions и VCT Masters, но трябва да признаем, че тази игра има да измине доста път, докато се изкачи до върховете, които League of Legends покори, установявайки се като един от основните електронни спортове.

В края на краищата вероятно за Riot Games най-добре ще е League of Legends и VALORANT да са на върха в своите жанрове, по възможност бе конкуренцията съответно на Dota 2 и CS:GO, но това звучи значително по-лесно, отколкото всъщност е.

снимка: gettyimages