Окончателно бившият играч по League of Legends, съосновател и съсобственик на G2 Esports, Карлос “ocelote” Родригес подаде оставката си като изпълнителен директор на клуба. От компанията обявиха раздялата, след като първоначално Родригес бе поставен в принудителен неплатен 8-седмичен отпуск, след скандалните кадри, които се появиха в интернет пространството, показващи как той празнува с Андрю Тейт, срещу когото се водеше разследване за трафик на жени. Това провокира изключително голяма реакция от феновете на G2, които недоволстваха спрямо действията на “ocelote” и го подложиха на сериозен натиск в социалните мрежи.

„Не подкрепяме мизогинията в каквато и да е форма. Продължаваме да имаме за приоритети приемствеността и подкрепата за разнообразна гейминг общност“, написаха от ръководството.

Родригес бе изп. директор на G2 от 2015-та, като по онова време фокусът на компанията бе върху League of Legends, но с годините портфолиото се разви силно, като включваше и изцяло дамски състави. Клубът не получи право да се състезава в лигата на Riot Games по VALORANT, а според слуховете това се е случило именно заради празненствата на Родригес със скандалната личност на Андрю Тейт.

снимка: gettyimages