В момента паралелно в различните региони на света върви последният турнир, даващ право на класиране за VALORANT Champions 2022, най-големия шампионат по VALORANT за годината. В крайните етапи на Last Chance Qualifier поглеждаме към тимовете, които все още се борят да си гарантират място на предстоящия шампионат в Истанбул.

Регион Южна Америка (VCT 2022: South America LCQ)

Оттук ще се класират два тима. Още днес ще стане ясно името на първия от тях, след двубоя между FURIA и KRÜ Esports. Победителят си осигурява виза за Истанбул, а загубилият ще се изправи срещу триумфиралия от двойката Keyd Stars срещу TBK Esports в пряк мач за втората южноамериканска квота.

Регион Източна Азия (VCT 2022: East Asia LCQ)

Оттук, както и от останалите региони, само 1 тим ще си гарантира място на VALORANT Champions. Edward Gaming вече спечели финала в горната част на схемата, надигравайки с 2:0 Northeption. Така EDG е само на крачка от Истанбул, но трябва да спечели и големия финал утре – съперник ще бъде победителят от двойката Northeption (който слезе в долната част, след поражението от EDG) срещу On Sla2ers.

Регион Европа (VCT 2022: EMEA LCQ)

Във финала на горната част на схемата предстои мач между M3 Champions и Team Liquid. Победителят се класира за големия финал, а загубилият слиза в долната част на схемата, в очакване на победителя от двойката G2 срещу OG LDN UTD. Всички мачове са днес, с изключение на големия финал, който ще определи класиралия се тим за VALORANT Champions. Той е в неделя.

Регион Северна Америка (VCT 2022: North America LCQ)

В горната част на схемата отборът на The Guard (собственост на фамилия Крьонке) победи с 2:0 FaZe Clan и се класира за големия финал. FaZe Clan слезе в долната част на схемата, където ще се изправи срещу 100 Thieves за място на големия финал и шанс за реванш срещу The Guard.

​снимка: gettyimages