За трета поредна година Световните финали на Intel Extreme Masters ще се завърнат в Катовице, Полша, за да съберат феновете на електронните спортове и най-добрите играчи на едно място. Състезанието ще се проведе на 4-6 Март в зала Сподек.

От първия си сезон през 2007г. досега, Intel Extreme Masters успя да се превърне в традиция за геймърите. Създаден от гигантите в електронните спортове ESL, турнирът се провежда няколко пъти годишно на различни места по света и изправя най-известните е-спорт състезатели в битки за хиляди долари награден фонд и любовта на публиката.

Миналогодишното издание на Intel Extreme Masters Катовице разби всички рекорди в електронните спортове и направи полското градче геймърската столица на Европа. Събитието отбеляза хиляди посетители на място, а милиони наблюдаваха битките за титлата на стрийм каналите.

Тази година IEM Катовице отново ще зарадва феновете на професионалния гейминг. След като десетия сезон на турнира обиколи света, спирайки в Сан Хосе, Кьолн и Тайпе, финалите в Полша ще определят големите победители за годината. В три последователни дни ще се проведат състезания в най-популярните дисциплини в електронните спортове. StarCraft 2, Counter Strike: Global Offensive и League of Legends са само част от игрите, които ще могат да бъдат наблюдавани на голямата сцена в Сподек. Организаторите са подготвили повече от $500 000 награден фонд, който ще бъда разпределен между състезателите. 

Extreme Intel Masters

източник: Helena Kristiansson

IEM Катовице е повече от турнир - с четирите големи сцени и специално изложение за гейминг и технологии, събитието предлага незабравимо изживяване на феновете. Освен да гледат игрите заедно с още хиляди почитатели, посетителите могат да участват в някои от малките турнири, да се срещнат с любимите си спортисти в зоната за автографи и да участват в раздаването на награди.

Extreme Intel Masters

източник: Helena Kristiansson

За пръв път тази година в състезанията ще се включат и български участници. E-Frag.net, най-успешния български е-спорт отбор, грабнаха квота за състезанията по CS:GO. Момчетата ще се изправят срещу единайсет от топ тиймовете от целия свят за титлата и част от паричната награда. Живодар ‘Zhivosaurus’ Бахнев пък успя да се класира за Hearthstone Legendary Series, където ще покаже уменията си в най-популярната игра с разменяеми карти в света.

С разрастването на Intel Extreme Masters, финалите в Полша се нарежда до най-големите геймърски и е-спорт събития за годината и съвсем няма да бъде случайно ако рекордните числа от предходните години бъдат разбити за пореден път. 

Intel Extreme Masters

източник: ESL, Kelly Kline


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS