Южнокорейските геймъри от Gen.G победиха отбора на DRX и го пратиха на пето място във вътрешното първенство по League of Legends. Ruler, Chovy и съотборниците им изиграха впечатляващи срещи и след 2:0 победи, Gen.G си гарантира оставането на първото място след края на седмицата в LCK, без значение какво ще постигне T1 в своята среща с последния Fredit BRION. Именно “Faker” и ко пък са единствените побеждавали Gen.G досега в летния сплит.

В първата битка, DRX имаше предимство, но над 40 минути Deft, BeryL и компания не успяваха да затворят мача. Подборът на герои от тяхна страна не предвиждаше толкова дълго продължаваща игра и това даде шанс на полуфиналистите от последното световно първенство да обърнат нещата в своя полза и да спечелят.

Във втората игра Парк “Ruler” Чае-Хюк отново бе с героя Lucian и този път доминира, като донесе триумфа за Gen.G. Тимът оглавява таблицата в южнокорейското първенство с баланс 7-1 (15:3), като стана първият тим в летния етап от сезона със седем победи.

В следващата среща Gen.G излиза срещу Liiv SANDBOX, който е в серия от пет поредни победи и излезе на трето място в LCK. А “Ruler” бе избран за най-добър играч от двубоя:

„Беше тежка серия, но се радвам, че спечелихме. Не очаквах да бъда избран за най-добър играч, тъй като “Peanut” бе причината аз да имам такова влияние върху играта. Мислех, че той ще спечели наградата. Винаги съм бил готов да играя Lucian, въпреки че досега не съм го правил в официалните срещи. SANDBOX са много експлозивни, те са качествен отбор, така че се надявам, че ще направим добър мач с тях.