Футболният симулационен мениджър Football Manager е любимец на много футболни фенове през годините. Като духовен наследник на Championship Manager от 90-те години, Football Manager е завладял почитателите на футбола, предоставяйки им възможността да поемат контрола над любимите си отбори и да изживяват цели сезони — самостоятелно или с приятели — сякаш са истински мениджъри.

Популярността на Football Manager продължава да нараства с всяка година, като последното издание на франчайза редовно присъства в топ 20 на най-играните игри в Steam. Според публикация на мениджъра на студиото Sports Interactive, Майлс Джейкъбсън, през август 2024 г., Football Manager е бил игран от над 12 милиона играчи – увеличение от 97% спрямо предходната година.

Играта често е хвалена заради страстната и лоялна фен база, която е готова да вложи стотици часове в нея. Но дори и след десетилетия развитие, франчайзът все още търси нови възможности за разширяване на хоризонтите си — и изненадващо, електронните спортове биха могли да бъдат една от тях.