Американският тим по League of Legends – FlyQuest събра внушителен екип преди пролетния дял на 2023-та. След като участва на Световното през 2020-та, тимът потъна в плашеща посредственост, но изглежда изключително амбициран преди старта на новите битки в американското първенство LCS.

Новият треньорски екип, в чийто ръце ще бъде поверено постигането на добри резултати, бе на гребена на вълната не само в Южна Корея през 2022-ра, а и в целия свят. След като изведе DRX до световната титла, тандемът главен треньор Ким “Ssong” Сан-су и асистент Лий “Mowgli” Че-ха, се зае с новото предизвикателство, а именно FlyQuest. Това не е първият случай, в който “Ssong” ще работи в Северна Америка, като бившият играч е имал треньорски роли в TSM, Echo Fox и CLG.

Освен звездни треньори обаче новите собственици на FlyQuest, които държат и Флорида Пентърс в NHL, са се погрижили и за изцяло нов състав от геймъри: на топ лейн ще бъде ветеранът и световен шампион от сезон 3 “Impact”, а jungle се очаква да бъде поверен на “Spica”.

На мид и бот лейн FlyQuest вече си осигури най-добрият дебютант за 2022-ра в LCK “VicLa” и перспективния “Prince”, който се представи чудесно за Liiv SANDBOX, а за съпорт тимът е взел “Eyla” от академията на Team Liquid, за когото усилено се говори, че е топ талантът на северноамериканския регион.

снимка: gettyimages