Очакваме с нетърпение първия голям Dota 2 турнир за сезон 2017-2018 - ESL One Hamburg 2017 и сме развълнувани да ви представим двата поканени отбора - победителите от TI7 - Team Liquid и техните опоненти от финала - Newbee. За никой не е изненада, че и двата отбора, след впечатляващо представяне в Сиатъл, ще участват с пълния си състав от TI7. С малко повече късмет ще имаме възможност да видим и реванш между тях на турнира в Хамбург, който се осъществява с генералната подкрепа на Intel.

Team Liquid

Капитанът на Team Liquid - KuroKy, който е известен със спокойното си поведение, слезе от сцената на TI7 със сълзи на очи, след като успя да изведе отбора си напред, стигайки до финала и печелейки го убедително с 3-0 срещу опонентите от Newbee. Дали предстоящия мега турнир ще се бъде втория повод, който да накара безстрашния лидер да се просълзи?

Добрата новина е, че Team Liquid ще играят пред подкрепящата ги немска публика, която със сигурност ще превърне турнира в незабравим за Dota 2 шампионат.

Newbee

След представянето си на TI7 Newbee успяха да спечелят много от западните фенове, въпреки че още в началото елиминираха от турнира любимците на публиката Evil Geniuses. Faith не успя да бъде единствения играч, който е печелил два пъти The International. Сега, след 1 година с Newbee, той има реален шанс да изведе отбора до победа на първия си ESL One, след като само малко не им достигна  да го направят на ESL One Genting през януари.

След тези две директни покани, очакваме с нетърпение и регионалните квалификации за останалите 6 отбора, които ще вземат участие в ESL One Hamburg.

Все още не е късно да се запишете, за да се състезавате за място на сцената в арена Barclaycard, Хамбург. За допълнителна информация и новини за квалификациите и турнира последвайте ESL Dota 2 в Twitter и във Facebook.