За да се отбележи подобаващо новият скин, който е с юбилейния номер 1000, Riot решиха да дарят всички пари от печалбите, направени при покупката на Dawnbringer Karma. По този начин  феновете успяха да съберат колосалните $6 милиона долара за Фонда за социално въздействие на Riot Games, съобщиха днес от компанията.

Тъй като все пак феновете на лигата бяха главните виновници за набирането на дарението, именно те ще могат да гласуват за една от трите организации с нестопанска цел за своя регион, от днес до 23 април. Нестопанските организации с най-много гласове ще получат 50% от регионалния си благотворителен фонд, а другите две нестопански организации ще получат по 25% всяка.

"Ние сме невероятно щастливи от щедростта на нашите играчи!", каза ръководителят на отдел Социално Въздействие - Джефри Бърел. „Те отново и отново ни показаха, че се грижат за това да направят света и цялата общност едно по-добро място.“, пише A1 Gaming.

Riot гарантира минимум 10 000 долара за всяка от 46-те организации с нестопанска цел, избрани за набирането на средства от покупката на Dawnbringer Karma.

Заедно със скина, компанията ще дари и печалбата от всички хрома-пакети, рамки, бъндъли и емотиконки „All Love“.

С радост можем да ви припомним, че това не е първият път, в който Riot дарява печалби от „козметични“ продукти в играта си. Разработчиците проведоха кампанията на Dark Star Cho’Gath миналата година, която позволи на играчите да закупят скин, направен от запален фен на играта.

Тази инициатива събра сходни цифри с тези от фонда на Dawnbringer Karma, като достигна чудовищната сума от 6,1 милиона долара, дарени на над 20 организации с нестопанска цел.

Доста големи компании би трябвало да вземат пример и да направят подобни дарения!