FaZe Clan е новият шампион в ESL Pro лигата по CS:GO. Фин "karrigan" Андерсен и компания се наложиха във финала на шампионата над Cloud9 с 3:1 победи и се поздравиха с 200 хил. долара от наградния фонд на състезанието в Малта. Освен първото място FaZe си осигури още място на IEM Кьолн 2023, както и на BLAST World Final, а най-вече смълчаха критиците си, според които в последните месеци геймърите от американската организация са били в сянката на G2 и Heroic.

Борбата за титлата започна на Overpass, където "кланът" се наложи с 16:13 рунда, а Ховард "rain" Нигор завърши с 24 убийства. На Inferno FaZe Clan увели преимуществото си в мача и се доближи на само 1 карта от титлата. Успехът с 16:9 този път бе съпътстван от нови 24 фрага, но на сметката на Хелвийс "broky" Саукантс.

Cloud9 си даде шанс, след като взе победата на Mirage с 16:11, ала със същия резултат FaZe спечели Ancient и си осигури първа титла, след началото на новия професионален CS:GO сезон. Този път над всички бе Ръсел "Twistzz" ван Дълкен с 24 убийства. Той се превърна в двукратен шампион от Големия Шлем.

снимка: gettyimages