Българските геймъри постигнаха първата си победа, след раздялата с норвежката CS:GO организация SKADE. Момчетата ни надиграха една от най-силните академии в шутъра на Valve, във втория си мач от турнира CCT Central Europe Series #2. Бившите „сини“ се наложиха с 2:0 над MOUZ NXT, печелейки убедително и на Inferno, и на Nuke.

На първата карта българският състав загуби първите 2 рунда, но спечели 10 от следващите 12, обръщайки нещата изцяло в своя полза. При 10:4 Ex-SKADE не успя да заложи бомбата навреме, но въпреки това смяната на ролите за MOUZ дойде при двойно повече спечелени рундове от съперника на германската организация. Тогава дойдоха и най-силните моменти за Денислав “dennyslaw” Димитров, Камен “bubble” Костадинов и компания. 6 рунда, срещу едва 1 за MOUZ и победа за българите с 16:6.

На Nuke на сцената излезе нов лидер по показатели и това бе Алекс “Rainwaker” Петров. Отново силна първа част на българите им изгради аванс от 10:5 рунда. Въпреки че MOUZ NXT спечели и двата рунда с пистолети на тази карта Ex-SKADE не даде шанс на противника дори да мечтае за обрат. 16:9 и победа, в която “Rainwaker” завърши с 25 убийства и 15 умирания.

Със силната си игра в мача пък "dennyslaw" бе избран за играч на деня в турнира.

снимка: gettyimages