Добри новини за българските фенове на играта Hearthstone! От 10 до 12 февруари в PLAYGROUND Paradise Center ще се проведе събитието HCT Tavern Hero & Winter Playoffs. То ще е домакин на официалните Тavern Hero и Winter Playoffs турнири за България и ще предложи странични турнири и забавления за всички посетители.

PLAYGROUND Paradise Center

Турнирът Tavern Hero е една от първите стъпки към Hearthstone World Championship 2017, където най-добрите играчи в света ще се състезават за награден фонд от $1,000,000. Българският Tavern Hero ще се проведе на 10 февруари в PLAYGROUND Paradise Center в София и ще тества уменията и познанията на българските Hearthstone играчи, които са се класирали за него чрез отворените Tavern Hero квалификации. Участниците ще играят срещу други класирали се играчи от цяла Европа, играещи от избрани места от множество региони. Най-добрите 8 играчи от този турнир ще бъдат короновани като “Tavern Heroes” и ще представят региона си на Winter Playoffs, започващ на следващия ден.

Winter Playoffs е затворен турнир, на който могат да участват топ 64 притежатели на HCT точки от Winter Season, а към тях ще се присъединят 8-те финалисти от Tavern Hero турнира в петък. Българското издание на Winter Playoffs ще се състои на 11 и 12 февруари в PLAYGROUND Paradise Center. Участниците ще се състезават срещу други класирани играчи от Европа в Swiss формат. Мачовете ще се определят на база сийдинг, независимо от коя точка на света играят играчите. Най-добрите 4 играчи от този турнир се класират за HCT Global Winter Championship (23-26 март), където ще се борят за дял от $250,000 награден фонд.

Официалните български участници в Tavern Hero са петима. Това са Александър “Selem” Инчовски, Вилиан “The1m2o” Василев, Петър “SilentStorm” Радев, Валентин “Korleoneti” Марков и Васил “ProjecMayhem” Аврамов.

Посетителите на събитието ще могат не само да проследят участието на официалните български участници на живо, но и да участват в страничните турнири и активности с тематични награди, предназначени за всички. Входът е свободен.