E-Frag.net са пример за професионален български отбор по електронни спортове. Момчетата играят състезателен Counter-Strike: Global Offensive от няколко години, а тази седмица ще представят българския гейминг на финалите на Intel Extreme Masters в Катовице.

Николай „nkl“ Кръстев, Емилиян „spyleader” Димитров, Камен „bubble“ Костадинов, Симеон „dream3r“ Ганев и Виктор „v1c7oR“ Дянков стоят зад успеха на E-Frag – както на българската, така и на световната сцена. Зад себе си отборът има множество постижения: първо място във втория сезон на ESL South East Europe Championship, второ на Acer Predator Masters Season 2, а миналото лято станаха победители в ESL националнен шампионат по електронни спортове. В момента тиймът се намира на 21 позиция в света, а опонентите му са най-известните играчи в света.

източник: ESL Bulgaria

източник: ESL Bulgaria

Финалите по CS:GO на Intel Extreme Masters ще поставят уменията на българските участници на тест като ги изправи срещу титаните в дисциплината. Дванайсетте отбора ще се състезават от 2 до 5 Март за част от $250 000 награден фонд.

Битките обаче няма да бъдат лесни. Освен E-Frag, за титлата ще се борят имена от най-висок ранг като Fnatic, Virtus.pro и Team Envyus, известни с прецизни механики и множество победи зад гърба си.

За да стъпят на голямата сцена и да бъдат гледани от милиони зрители както на живо, така и на стрийм каналите на събитието, E-Frag трябва да преминат през груповата фаза. Силните отбори в тяхната група обаче няма да бъдат единственото препятствие за българските момчета.

източник: E-Frag.net Esports Club

Отскоро тиймът тренира с Николай „pNshr“ Паунин, известен с участието си в организации като WinFiction и Hellraisers. Финалите в Катовице ще бъдат първото състезание от подобен ранг, в който отборът ще се включи с новия състав. Играчите обаче обещават интересни мачове, така че стойте нащрек за нови български успехи.

Първия мач на българите е срещу европейския отбор FaZe е днес, 3-ти март от 13:20 часа, който можете да проследите на живо в специалната страница на Intel Extreme Masters Katowice във Vbox7.