Безуспешно бе началото на участието на българите Иван “MinD_ContRoL” Иванов и Николай “Nikobaby” Николов на турнира по Dota 2 ESL One Малайзия. В група Б на турнира Иванов и тимът на Nigma Galaxy поделиха по победа във всяка от срещите си. В първия си мач “MinD_ContRoL” се изправи срещу представителите на Северна Америка от TSM, a първата игра донесе успех за Nigma. След това обаче, родният офлейнър и съотборниците му допуснаха загуба за крайното 1:1.

Другият мач изправи Иванов срещу, победения от третия български представител на турнира “bzm” от OG, Team Liquid. Nigma Galaxy загуби първата среща, но в крайна сметка не допусна цялостно поражение, като се наложи във втората игра, след повече от 40 минути битка.

В утрешния ден Nigma ще се изправи срещу OG на Божидар Богданов, а преди това излиза срещу индонезийците от BOOM Esports.

Далеч по-зле се разви първият ден за Николай Николов и неговия Alliance, в група А. “Nikobaby” претърпя 2 тежки загуби от Entity и Team Secret, който завърши на трето място на последния The International.

Утре Alliance има мачове с Team Aster и Talon Esports.

снимка: gettyimages