eFirst League – единственото официално българско онлайн първенство по футбол, навлиза в решаващата си фаза, в която всеки един от класиралите се участници ще се изправи последователно срещу останалите 13 състезатели. Първите два кръга от атрактивното състезание ще се проведат днес и утре.
 
eFirst League е квалификационна програма в EA SPORTSÔ FIFA 22 Global Series, чрез която състезателите имат възможност да се класират за участие във FIFAe World Cup по-късно тази година. Участието на български играчи в престижния турнир е възможно благодарение на Български футболен съюз и компаниите „Спортс Мениджмънт България“ и „Кий Ивентс енд Комуникейшън“. 
 
През настоящия сезон 2021/2022 на eFirst League ще се изиграят общо 13 кръга, които ще бъдат излъчени на живо в най-голямата платформа за стрийминг – Twitch TV. На финала най-добрите ще се борят за част от общия награден фонд от 5 000 лева, а победителят ще си спечели място в плейофите на EA SPORTS FIFA22 Global Series през юли.
 
Сезон 2020/2021 на eFirst League беше спечелен от Сезер “Sanchez” Сабриев с тима на „Локомотив“ (Пловдив), който победи представителя на ЦСКА – Стилян “Drujinkata” Василев. Финалът беше наблюдаван от над 10 000 фенове на първото официално онлайн българско първенство по футбол на играта FIFA. Сабриев и колегата му от националния отбор Георги Георгиев (jorjewin) спечелиха първите две квалификации за участие в eFirst League, съответно за отборите на „Левски“ и „Царско село“. След тях за шампионата се класираха последователно Андрей Димитров (TCAnDim) с „Локомотив Пловдив“, Илия Стоянов (Iliya) с „Черно море“, Петър Камбуров (hxknz) със „Славия“, Иван Лазаров (IvanLazarov02) с „Арда“ и Димитър Досев (SuperMax) с „Берое“.
 
Миналогодишният финалист Стилян Василев (Drujinkata) спечели участие с тима на ЦСКА. Кристиян Иванов (Kriskata05) взе „Пирин“ (Благоевград), а под името на неизменния шампион на България в последните години „Лудогорец“ (Разград) ще играе Николай Луджев (ElNinoLudjev). Останалите 4 отбора бяха разпределени както следва: „Локомотив“ (София) за Мартин Петков (MartoPetkov), ЦСКА 1948 за третия национал Иван Чуров (night_watch), „Ботев“ (Пловдив) за Венцислав Караусов (Vencislav) и „Ботев“ (Враца) за Александър Йорданов (alexyordanov16).
 
Силно присъствие на финалите има от новосформирания отбор по електронен футбол Tactical Crew ESports (TC). Тимът ще има трима представители - AnDim (познат в геймърските FIFA среди като Fifara_bg), Drujinkata99 и ElNinoLudjev. Голямата изненада дойде в последната квалификация за официалното електронно първенство на България, за тима на „Ботев“ (Враца), където фаворити за спечелване на финала бяха опитните Стефан Чечи (Chechi1914) и Виторио Петков (Vi7oo), но дебютантът Александър Йорданов успя последователно да отстрани и двамата
 
Останалите дати, на които ще се играят кръгове от eFirst League, са 19 март (2 кръга), 20 март, 26 март (2 кръга), 27 март, 9 април (2 кръга), 10 април (2 кръга), 8 май, 14 май и 15 май.
 
EA SPORTS е търговска марка на Electronic Arts Inc. FIFA и официалното лого на лицензирания продукт на играта FIFA са авторски права и/или търговски марки на FIFA.