Първият кръг на плейофите на CS:GO турнира CCT North Europe Series 4 противопостави два български тима един срещу друг. С категорични резултати 500 се наложи над VOYVODA с 2:0 и продължи към най-добрите 8 в състезанието. "Войводите" трябваше да се справят без Християн "REDSTAR" Пиронков, който бе заменен от Константин "sleepy" Василев.

На Inferno момчетата на Николай "niki1" Панталеев бяха абсолютно безапелационни. Българският тим, който ще участва в затворената квалификация за Мейджъра в Париж, даде само 3 рунда на сънародниците си, а над всички при триумфа бе Денислав "dennyslaw" Димитров. Той записа 22 убийства в рамките на 19-те рунда, в които картата продължи.

На втората карта борбата се пренесе на Nuke. Началото бе относително равностойно. Преди няколко седмици тимът на "niki1" се наложи над VOYVODA във финала на седмия сезона на EDC, а в днешната втора карта постепенно 500 започна да отваря предимство, което не изпусна в нито един случай. След 16:8 и 26 убийства на Иван "Patrick" Иванов, 500 се класира за 1/4 финала, където очаква победителя от двойката 9INE срещу Nexus. По-рано днес 500 се наложи на Sprout в друг турнир.

снимка: gettyimages