Нихат “Innaxe” Алиев, който играе за втория тим на Vitality, постигна победа срещу лидера във френското първенство по League of Legends – Олимпик Лион. По този начин българският бот лейнър и съотборниците му във Vitality.bee излязоха на първата позиция в таблицата, изравнявайки показателите си с „хлапетата“.

Играта започна тежко за състава на българина, но постепенно „пчеличките“ започнаха да принуждават съперника да допуска грешки и въпреки че Лион изглеждаше фаворит за победата, успехът отиде на страната на Vitality.bee, заради прекрасната игра на сръбския топ лейнър Александър “Patkica” Стефанович, който донесе триумфа, нахлувайки в празната база на противника.

„Честно казано това вероятно е най-лудата игра, в която съм участвал. В началото на играта направо бях унищожен, не можех да направя нищо. Мисля, че днес играх слабо, но след това трябваше да сме толкова креативни, че дори да имаме шанс да победим. Беше същинска лудница, но съм много щастлив, че постигнахме успеха. Бих казал, че ги поставихме в много лоша ситуация и те направиха много грешки, не бих казал, че са ни подарили победата. “Patkica” се справи отлично, но мисля, че играхме по-добре в средата и в края на играта. Беше невероятна игра, след края още се тресях от вълнението и адреналина“, сподели “Innaxe” след двубоя.

Следващата среща на Нихат Алиев и Vitality.bee е дербито на френския LOL срещу Karmine Corp.

снимка: gettyimages