Българинът Здравец “Hylissang” Гълъбов, професионален състезател по League of Legends в отбора на Fnatic, се класира за полуфинал на Световното първенство, провеждащо се в Южна Корея. Тази сутрин българско време европейският шампион Гълъбов и съотборниците му победиха китайския Edward Gaming с 3:1 игри.

Гълъбов е съпорт за отбора на Fnatic и играе на една линия заедно с Мартин “Rekkles” Ларсон, който като юноша е играл футбол, но заради тежка контузия се отдава на електронните спортове. Двамата започнаха неделния ден със загуба в първата игра, като тандемът от герои Ezreal и Alistar не сработи. След това обаче Fnatic направи обрат, като в две последователни игри двамата заложиха на Sivir и Braum, а в последната играха с Xayah и Thresh.

Любопитно е, че българинът е сочен за най-добрия играч с героя Pyke в света, но днес, въпреки че имаше възможност, не заложи на него.

Fnatic се класира за четвъртфиналите, след като завърши на първо място, печелейки бараж срещу друг китайски тим – Invictus Gaming. На полуфиналите тимът ще спори с американците от Cloud9. Победителят от този полуфинал отива на финал в дуел срещу друг европейски тим - G2 Esports, или китайците от Invictus Gaming.

Наградният фонд на Световното първенство по League of Legends е 2 225 000 щатски долара.