Българският представител Николай Боков от Genius Sports Bulgaria спечели вицешампионската титла в първото издание на EMF eSport EURO. Ники завърши на второ място в квалификацията за България, като на финала отстъпи на Мартин Петков. На самото Европейско, в което взеха участие 64 играчи от 16 държави, Ники преодоля груповата фаза като първенец в неговата група М. Последва убедителна победа с 10:2 на 16/1-финалите и драматично 3:2 на 1/8-финала, съответно срещу украински и казахстански съперник. Сред най-добрите 8 последва битка срещу белгиеца De Villers Jason, спечелена със златен гол в третия мач 3:2. По същият начин беше преодолян и украинеца Pavlo Apenko на полуфинала с 1:0. 

Големият финал, игран в 22:00 часа снощи Николай Боков се изправи срещу румънеца Daniel Ionut, който премина убедително през елиминационните кръгове до финала, демонстрирайки класа и резултатност. Общият резултат във финалните двубои завърши при 7:1 за румънеца Daniel Ionut. Той определено беше най-заслужилият играч в турнира и справедливо триумфира с първата титла на EMF в еSport дисциплината. 

Николай Боков постигна грандиозен успех, завоювайки сребърните медали и доказа, че гейминга има много силни представители в България.  

Очакват се още инициативи от EMF и БАМФ в тази насока.