Българите от Team Fiend загубиха големия финал на поредния силен турнир по Counter-Strike. "Лъвовете" допуснаха тежко поражение с 0:2 (6-16, 6-16) от ENCE в сблъсък, който донесе 25,000 долара за победителите. 

Опитният български състав мина през много силни отбори, за да стигне до последния мач. В полуфиналната среща "лъвовете" постигнаха драматичен успех с 2:1 над състава на Entropiq, който е под №20 в света.

Мачът бе Best of 3, като Team Fiend избра да започне на Overpass. Решението на ENCE пък бе Train. Последната карта, ако се беше стигнало до нея, щеше да бъде Inferno. 

Българските геймъри стартираха добре в началните рундове на Overpass, но след прилично изиграните начални игри, геймърите от ENCE вдигнаха оборотите и почти без никакви проблеми затвориха първата карта - 16:6. Отново на изключително ниво се представи полският играч Олег "hades" Mискевич, който само преди дни влезе в състава на мястото на Алекси "allu" Яли. 

Първата половина и на втората карта Team Fiend не успя да влезе в двубоя, като нашите момчета много трудно печелеха както индивидуалните битки, така и отборните сблъсъци. Агресията и бързината в изпълненията на ENCE тотално шокира българите, като само Симеон "dream3r" Ганев имаше отговор на играта на финландската организация на Train. 

До края на мача продължихме да гледаме абсолютната доминация от страна на ЕNCE, което логично и доведе до тежката загуба и спечелените едва 12 рунда от нашите момчета за цялата игра. 

Интересен факт е, че това бе първи трофей за финландската организация след пауза от почти две години без титла. 

Очаква се след този финал и отлично представяне българите да влязат в Топ 30 на световната ранглиста на CS:GO, където са и другите родни геймъри от SKADE (22). Toзи успех донесе и 12,500 долара от наградния фонд на Team Fiend.