Миналата година може да се смята за особено успешна за спорта, но с едно уточнение - говорим за електронните спортове. Макар и мнозина да смятат битките във виртуалните платформи за нещо съвсем различно от спорт, милиони фенове по света не пропускат точно тази секция и искрено се забавляват от предлаганият спортен адреналин и обратите. Освен това можем да забележим, че в рамките на 20 години, електронният спорт не просто разгърна потенциала си, но и продължава да набира скорост, привличайки спонсори, технологични компании и дори държави, които искат да се превърнат в хъбове за електронен спорт.

Както се досещаме, за да има сблъсъци, предлаганите игри трябва да са фокусирани предимно върху отборната игра. Точно по тази причина ставаме свидетели на епични турнири в платформи като Counter-Strike:GO, League of Legends, Dota 2, Fifa, Rainbow Siege и още много други. С оглед на изброените, обикновено всеки отбор събира между 5 до 8 човека, като изключим Fifa, където битките могат да се водят с до двама играчи в отбор, но предимно сраженията се случват 1:1. Срещите, както се досещаме, са изпълнени с обрати, всеки един отбор е принуден да търси правилната стратегия, да променя курса на действие и така, докато не успее да победи.

Дори и в момента можем да открием интересно съдържание в мрежата, където победителите правят буквално чудеса от храброст. В началото споделихме, че миналата година е била особено успешна за тях и както можем да забележим в платформата на bwin bet, тази дисциплина се радва на особено внимание. След като и не толкова запознатите спортни фенове предпочетоха точно тази платформа за своите залози и към този момент продължават да следят с интерес пазарите, нека разгледаме защо се радват и на голямата си популярност. На първо място трябва да видим, че операторът е подобрил тази секция и под всяка от изброените дисциплини ще открием календар, конкретният награден фонд - професионалните играчи могат да докарват приходи от над милион, при това само от няколко успешни турнира - и мястото на събитието.

Ще открием секция с дългосрочни залози, особено след като често можем да видим, че календарната програма на този вид спорт е запълнена още от началото на годината и тепърва ще видим дали и други представители ще се включат. А една особено приятна опция е, че можем да гледаме събития директно от платформата. Що се отнася до видовете пазари, те са съобразени изцяло с вида игра. Можем да изберем победител в първия рунд, дали ще има продължения и редица други. Информационният поток също не е малък и спокойно можем да се запознаем с играчите, тяхната позиция в класирането към този момент и дори кратка биография, същото важи и за отборите.

Операторът дори е поставил някои бъдещи събития, в които всеки може да номинира победител и още много други опции. Защо обаче електронните спортове се радват на такава популярност? От самото начало трябва спокойно да забележим, че същите са развлекателни и до голяма степен могат да се превърнат в доста приятна възможност за всеки истински фен, който търси разнообразие от традицията. Макар и да говорим за електронни игри, откриваме коментарно студио, в което дори термините ще бъдат по-лесно обяснени. Електронните спортове имат своите почитатели, аудитория и фенове, които да се впуснат в прогнози, а и смело препоръчваме да им обърнете внимание, ако още не сте, те определено са приятна алтернатива на всяка друга дисциплина, не вярваме, че милиони почитатели могат да бъркат.