Започнаха плейофите на PGL Arlington Major 2022 по Dota 2. Българският мидлейнър Божидар “bzm” Богданов и съотборниците му от OG победиха Team Entity с 2:1 и се класираха за полуфиналите в горната част на схемата.

Там те ще се изправят срещу китайците от PSG.LGD, с които вече играха в група А и загубиха мача си с 0:2. Освен това именно спонсорираният от Пари Сен Жермен тим победи OG на Мастърса в Рияд, Саудитска Арабия, миналия месец.

Днес двубоят за “bzm” започна със загуба, дошла след 27 минути, в които родният мидлейнър игра с героя Tiny.

OG обаче внесе необходимите корекции, макар че трябваше много дълго да се труди, за да изравни резултата и да прати развръзката в трета игра. След над 40 минути все пак OG успя.

В последната игра нещата бързо се развиха в полза на Богданов и компания. Той заложи отново на Puck, с който игра и в игра номер 2 и бе един от основните източници на проблеми за индийския тим, макар че цялостното представяне на OG в играта бе на много високо ниво.

В по-ранната среща за деня PSG.LGD победи BOOM Esports с 2:0 победи, а дори и да загуби от китайците OG няма да отпадне от турнира. Поражение на този етап ще значи слизане в долната част на схемата, където ще трябва да спечели 3 поредни мача, за да се озове на големия финал. Наградният фонд на PGL Arlington Major 2022 е 500 хил. долара.