Предпоследната седмица в испанската суперлига по League of Legends е в ход, но за съжаление българският мидлейнър Михаил “twohoyrz” Петков и Барселона eSports допуснаха загуба от Giants, нараняваща силно амбициите на „каталунците“ за завършек в топ 6 на редовния сезон и участие в плейофите LVP.

Именно сънародникът ни регистрира първото убийство в играта, като спомогна за това Барселона да натрупа известен превес в първия половин час от развоя на срещата.

След това обаче вторите в таблицата геймъри от Giants спечелиха битката за Baron Nashor, принуждавайки съперника си да отстъпи. Въпреки силната и качествена съпротива на “twohoyrz” и съотборниците му втори период с Baron за „гигантите“ се оказа твърде много за тима на българина и разочароващата загуба бе подпечатана.

Със загубата Петков и Барселона са с баланс от 7 победи и 8 поражения, на 7-мо място в класирането, а три от отборите по-нагоре в таблицата са с минимално предимство и баланс 8:7. До края на редовния сезон остават 3 кръга, а за плейофите се класира топ 6, така че шанс за „каталунците“ да се борят за титла, все още има, макар и значително по-малък, след днешния ден.

 ​снимка: twitter.com/fcbesports