Новият сезон за елитните CS:GO отбори започна с груповата фаза на турнира BLAST Premier Fall. Днес се проведоха двубоите в първата от общо 3-те групи, а 4-те състава, които първи спориха за позиции в Play-In фазата бяха Astralis, Vitality, OG и Ninjas in Pyjamas.

В първия мач за деня французите от Vitality стреляха срещу OG и спечелиха с 16:11 на Dust 2. Веднага след това NIP победи Astralis с 16:10 рунда на Overpass.

Загубилите отбори слязоха в долната част на схемата, а червените победиха OG с 16:9 на Mirage и така стана ясно, че OG ще започне в Play-In фазата още от четвъртфинал.

При победителите Vitality продължи към финала в група А след 16:12 срещу NIP. Успехът за „пчеличките“ бе постигнат на картата Inferno. Поражението за „нинджите“ означаваше двубой срещу Astralis, като загубата означаваше началото на следващата фаза от четвъртфинал, каквато бе съдбата на OG. С доминантно второ полувреме на Ancient Astralis победи с 16:9.

Финалът в групата изправи Vitality срещу „червените“. Победата в този двубой бе равнозначна на финал в Play-In фазата, а загубилият щеше да стартира в полуфиналите. 30 рунда на Mirage не бяха достатъчни, за да се изясни кой от двата отбора е по-силен, а в продълженията Astralis все пак се наложи, след 19:17.

По този начин с три поредни победи, въпреки загубата си в първия мач, Astralis спечели група A и очаква развитието на своя Play-In поток, за да се бори в един мач за място на BLAST Premier Fall Finals.

Утре са мачовете от група Б, в която са NAVI, Complexity, G2 и Team Liquid.