Riot Games обяви промяна в списъка на градовете домакини за най-значимия си турнир за годината – световния шампионат по League of Legends. Първоначалният план на компанията предвиждаше полуфиналите на състезанието да се проведат в Торонто, Канада, но вместо това те бяха изместени в американския щат Джорджия и мачовете от тази фаза ще се играят в State Farm арена, дома на местния баскетболен Атланта Хоукс.

Предварителната фаза остава в Мексико Сити, групите и четвъртфиналните мачове ще се проведат в Ню Йорк, а името на новия световен шампион ще стане ясно в Сан Франциско. Битката за световната титла по League of Legends се завръща на американска земя за първи път от 2016-та година насам.

По този начин все пак се запазва концепцията на организаторите за провеждане на шампионата на множество локации в Северна Америка, но Канада няма да приеме каквато и да е част от световното първенство. От Riot Games обясниха, че решението им е съобразено с трудностите за издаване на визи за влизане в Канада и е било взето, за да се намали риска от неучастие на някой от класиралите се отбори, заради световната здравна криза. Все пак от компанията благодариха, на почитателите на League of Legends в страната, за разбирането, надявайки се в близко бъдеще организирането на голям турнир в Канада да бъде възможно.

Все още се очаква и обявяването на точните дати между които ще се проведе световният шампионат.