Първата изцяло българска FIFA 17 купа, ползващата интеграцията на ESL и PlayStation 4, ще се проведе този месец онлайн в два етапа. Записването вече е отворено, такса за участие няма, така че побързайте да запазите своето място директно през вашите конзоли или на страницата на ESL Play.

Квалификациите ще се проведат на 18 февруари от 14.00 часа, а финалите - седмица по-късно, между 25 и 26 февруари с ТОП 8 от най-добрите записали се FIFA 17 играчи в страната.  Купата е предназначена за играчи, навършили 14г., от България.

Наградният фонд е 2,000 лева, но това няма да е единствената награда. Ето как изглежда и неговото разпределение от първо до четвърто място:

Участниците в купата, които също така членуват във Фейсбук групата, ще имат шанса да спечелят и контролер Razer Raiju чрез специална томбола.

Целият турнир ще протече с директни елиминации, като подробни правила за купата и указания за регистрация могат да се намерят на страница на надпреварата.

Инициатори на шампионата са Фейсбук групата PlayStation Network – Bulgaria (psn.bg) и Ozone.bg, a организатор е международната организация ESL.

“Ние, от PlayStation Network - Bulgaria (psn.bg), вярваме, че подобни турнири ще се превърнат в традиция за групата ни и искаме да изкажем благодарности към Ozone.bg и ESL за огромната подкрепа, без която не бихме се справили!”, казва Oggy Gеorge

“Много сме щастливи, че вече и в България могат да се провеждат турнири от такъв мащаб и има толкова много запалени играчи”, казва Мартин Кадинов – регионален мениджър на ESL за Югоизточна Европа.

“Основният досег с нашите клиенти се случва онлайн в рамките на Ozone.bg, но винаги сме се старали да се срещаме с гейминг-общността и в друга среда. Това често е означавало сами да организираме турнири, шоумачове и други събития,” коментира Иво Джоков от Ozone.bg.

Пожелаваме на всички участници спорни мачове и много забавление.

Автор: ESL България