Шестнайсетте най-добри активни български състезатели по FIFA 23 започват битката за шампионската титла в eFirst League 2023 - официалното българско е-спорт първенство по футбол. То започва на 25-ти март. Участниците спечелиха мястото си в турнира след проведените квалификации за всеки от отборите в елита. За третото поредно издание на шампионата се класираха Димитър Досев (Септември), Димо Иванов (Левски), Илия Стоянов (Локомотив Пд), Михаил Хаджигеоргиев (Черно море), Младен Георгиев (Славия), Венцислав Караусов (Арда), Димитър Янев (Берое), Иван Чуров (ЦСКА-София), Стефан Ангелов (Пирин), Мартин Петков (Локомотив Сф), Виторио Петков (ЦСКА 1948), Петър Камбуров (Ботев Пд), Георги Георгиев (Лудогорец), Кристиян Иванов (Ботев Враца), Антонио Иванов (Спартак Вн), Стоян Терзиев (Хебър).

eFirst League 2023 ще се проведе в нов формат. Участниците ще бъдат разделени в четири групи по 4 отбора, където ще играят всеки срещу всеки. Мачовете ще бъдат на 25 и 26 март, 1 и 2 април и 13 и 14 май. За четвърфиналите се класират двамата най-добри играчи от всяка група. Директните елиминации ще се състоят в началото на юни. Всички двубои от турнира ще бъдат излъчвани в най-голямата стрийминг платформа Twitch TV (https://www.twitch.tv/efirstleague).

На финала най-добрите състезатели ще се борят за част от общия награден фонд в размер на 3000 долара, а победителят и неговият подгласник ще бъдат наградени с място в EA SPORTS FIFA 23 Global Series Play-ins, с възможност да продължат към плейофите.

efirst league

Сезон 2021/22 на eFirst League беше спечелен от Иван “DrNightWatch” Чуров с отбора на ЦСКА 1948. Финалът беше наблюдаван от над 10 000 фенове на официалното онлайн първенство на България по футбол на FIFA.