Българският CS:GO тим VOYVODA се класира на четвъртфиналите на European Development Championship след грандиозна победа с 2:0 над Copenhagen Flames. Българите постигнаха 11-та поредна победа във всички турнири и 10-та, с резултат 2:0, като те надделяха с 16:7 на Inferno и с 16:11 на Ancient.

Двубоят срещу датчаните започна трудно за „войводите“, които спечелиха първия пистолетен рунд, но след това имаха доста технически проблеми и взеха само още 1 от следващите 6 рунда. Когато обаче всичко се оправи класата на българите пролича. Картата, която те избраха завърши с победи в 13 от последвалите 15 рунда, а над всички бе лидерът на VOYVODA Камен “bubble” Костадинов. Той завърши с 19 убийства, а трябва да отбележим, че Симеон “dream3r” Ганев бе свален само 4 пъти от опонентите.

Втората карта бе Ancient, на която Copenhagen Flames се справяше добре напоследък, с множество успехи. Там датският тим стартира отново силно, дърпайки с 6:2. Българите обаче се ориентираха към тактика, включваща 2 снайпера, с които Дейвид “h4rn” Бенчев и Християн “REDSTAR” Пиронков елиминираха опонентите си един след друг. Именно 24-те убийства на “REDSTAR” бяха в основата на обрата, а той бе подпомогнат от 22, с които се отчете бившия представител на OG Academy Благой “oxygeN” Димитров. 20 пък записа “dream3r”.

Така VOYVODA стана вторият български отбор на четвъртфиналите на EDC, след като по-рано днес в най-добрата осмица се класира и 500. В следващата фаза VOYVODA ще играе с победителя от HEET срещу Sangal Esports.

снимка: gettyimages