Златни значки на БОК получиха днес двамата ни златни медалисти от първите младежки летни олимпийски игри - Боянка Костова и Георги Шиков.

Ръководството на родната олимпийска централа награди двамата ни шампиони с отличията, а също така и треньора им още докато са в Сингапур. Това каза за Гонг ген.секретар на БОК Белчо Горанов.

„Програмата ни е изпълнена. Дори да не вземем още медали, сме доволни. Дано птичето кацне на рамото на Карин Околие и да стигне до медалите, след като стигна до финалите като най-бързата европейка в сериите на 200 метра. Тя е чудесно българско момиче и заедно с Георги Цонов стигнаха до финала, след два дни се надяваме на добро представяне. Всички сме под въздействието на успеха на Георги Шиков. Завоюва златото в една истинска битка. Всички го поздравиха”, сподели Горанов.

„Предстоят стартовете на представителите ни в джудото, стрелбата, модерния петобой, кану-каяка, художествената гимнастика и се надявам на още медали. Тези, които приключиха участието си, се представиха отлично, а сега идват други, които имат предстартова треска”, сподели още Белчо Горанов пред Гонг от Сингапур.