Един от най-популярните ни щангисти Златан Ванев е бил заплашван с убийство от бившия президент на федерацията ни по вдигане на тежести Антон Коджабашев при предишните избори за ръководство на централата. Това разкри сегашният президент на федерацията Андон Николов, който намекна, че опозицията пак действа със заплахи, а нейни водачи са хора от бившето ръководство и такива свързани със силовите групировки.

„Коджабашев е казал на Златан: „Пистолетът ми е на педя разстояние от главата ти. Имаш и семейство”. Чудеше се какво да прави момчето. Беше изпаднал в амок. Така ли се действа в България”, сподели Андон Николов, но добави, че той не се страхува от подобни атаки.

„От години се източваха пари. Спрях кранчето и това е реакцията”, каза още босът на щангите Николов.

На него му предстои да се изправи срещу опозицията на 15 юни, за когато е насрочено ново извънредно Общо събрания на централата след определение от съда, което не може да бъде обжалвано. Това става след жалба на президента на Славия Тенчо Тенев, чието име се споменава като евентуален кандидат за поста на Андон Николов.

Слуховете говорят и друго, че небезизвестният бивш председател на федерацията Антон Коджабашев също има амбиции да се върне на власт. Николов намекна още и за роднински връзки между въпросния Тенчо Тенев и председателя на Софийски градски съд Светлин Михайлов.

„Съдът не е независим. Много закони са нарушени”, каза Андон Николов и допълни още по повод основите на опозицията срещу него: „Не искам да съм груб, защото не ми е в природата. Няма да споменавам имена, но за всичко стои човек от обкръжението на Карамански, магистрален бандит и един, чийто багажник намериха пълен с оръжие. Който казва, че вече няма СИК в България - лъже. Това е истината.”

Настоящият президент на федерацията ни по вдигане на тежести се обърна към клубовете, че ако не искат да се върне старата система, да няма финансови отчети, да се източва централата, трябва да помислят внимателно.

„Мисля, че хората имат съвест. Оставям всичко на съвестта на клубовете и техните президенти”, заяви Андон Николов.