Българската надежда за медал в свободната борба - Серафим Бързаков, ще срещне корееца на Юн Ин О на осминафиналите в категория до 66 килограма на олимпийския турнир в Пекин.

Съперникът на именитият ни борец бе седми на Олимпиадата в Атина и 35-и на последното Световно първенство в Баку. При успех над корееца, Бързаков ще се изправи срещу победителя от схватката Отар Тушишвили от Грузия (световен вицешампион от Гуанджоу 2006 и трети в Баку и Будапеща) и Кацухико Кикемацо от Япония, който остана пети на Олимпиадата в Атина и бронзов медалист от Световното в Ню Йорк през 2003 година.

Жребият на дебютанта ни на Олимпиадата Кирил Терзиев в категория до 74 килограма отреди на осминафинала да се изправи срещу представителя на Иран Мейсан Юкар, който има второ място на азиатските игри и не участвал на световни първенства и олимпиади.

При победа на старта, във втория кръг Терзиев ще срещне победителя от двойката между представителя на Киргизстан и световния шампион от 2006 Ибрахим Алдатов от Украйна. В този поток е и големият фаворит – двукратният олимпийски шампион Бувайсар Сайтиев.