Завърналата се на пистата след контузия Инна Ефтимова финишира на престижното второ място във финала на 100 метра на международния атлетически турнир от веригата Гран При в Усти над Лабем (Чехия). Спринтьорката постигна резултат от 11,61 секунди.

Гонг намери Инна и от Чехия тя сподели:

„Стартът мина добре горе-долу. Не съм много доволна, но условията бяха малко тежки и ни валя през цялото време. Пистата се намокри и нямаше как да се получи добро бягане.”

„Една година ми бе необходима, за да се завърна. Доста трудно ми беше. Често ми се случваше през 1-2 седмици да си разтягам бедрото. До последно не се знаеше дали въобще ще мога да се състезавам този сезон, но най-накрая всичко е наред. Доста пари ми костваше това възстановяване на крака, но вече нямам болки и спокойно мога да кажа, че съм се оправила. Средствата идваха от където намерим, федерацията също помагаше ,но малко и повечето бяха лични. В такъв период много малко хора помагат.”

„Тръпката е голяма, много ми липсваха стартовете. Следващата ми цел е Европейското първенство. Искам там да си направя личния резултата за сезона, а това за мен на този етап ще бъде много. Преди шампионатът на Стария континент има вариант, но не е сигурно да бягам на турнир в Италия.”

„Усилията ни са насочени главно към Олимпиадата в Лондон. Стъпка по стъпка, гледаме напред!”