Не контузия, а вирус след завръщането от Париж, е спрял подготовката на Инна Ефтимова за Световното по лека атлетика в Берлин. Талантът в спринта стартира успешно сезона, взе титла от Световните военни игри в София, квотата й за Германия бе сигурна, но в последния момент се потвърди, че Ивет Лалова ще участва вместо нея.

„Контузията бе лека и бързо отшумя, здравословните проблеми бяха причинени от вирус след завръщането й от Париж. Инна е млада, разбира се, че в Берлин щеше да натрупа опит, но аз съжалявам повече за Европейското до 23 години в Литва. Там титлата щеше да е нейна. За жените може би й е още рано, ние мислим в дългосрочен план и целта е Олимпиадата в Лондон. Важно е, че сега тя е вече здрава и подновяваме тренировки за зимния сезон. Толкова дълга почивка не е имала от 4 години, сега беше дори на море.” -казва пред Гонг треньорът й Фиданка Борисова.

Президентът на федерацията подхожда към кариерата в спринта на Инна по същия начин, както навремето направи с Ивет Лалова.

Тогава той бе критикуван, че не я пуска на големи първенства при жените, при условие, че Ивет показваше добра форма и отлични резултати. Изчакваше се подходящият момент тя да се пусне в голямата игра. Вероятно и сега се прилага същата тактика и към Инна. Дано е за добро!