„Златното” момиче в художествената ни гимнастика Невяна Владинова от днес официално стана част от „Отбора на надеждата”. Шампионката е посланик на тима за 2017-та година, а на представянето й обяви, че в следващите дни ще покани момчетата в залата, като ще им проведе и специална тренировка.

„За мен е огромна чест да бъда част от „Отбора на надеждата”. Само да отмине Световната купа по художествена гимнастика в София и ще организирам среща в залата, за да им покажа и други уреди освен топката. Ще им бъде интересно и забавно със сигурност. Това, което се прави за тях и реализацията им в обществото е похвално. С каквото мога винаги ще им помагам от цялото си сърце” ,сподели Невяна Владинова.

"Златната" Владинова влиза в "Отбора на надеждата"

Освен нея и режисьора Ники Илиев ще бъде посланик на „Отбора на надеждата”, като в следващите дни момчетата ще посетят филмовия център в кв.Бояна, където Илиев снима поредната си продукция.

„Винаги се отзовавам на подобни благотворителни  инициативи. Още в началото когато бях поканен за посланик видях, че не се мисли само за днес и утре, а за години напред. Целият отбор ще бъде в Киноцентъра, за да видят процеса на заснемане на филм. Камери, декори, всичко. Даже ще се включа и в някоя от тренировките преди Европейското първенство”, обеща Илиев.

„Отбора на надеждата” ще участва на предстоящия Европейски стрийт футбол фестивал за хора в неравностойно положение, който ще се проведе в София от 25 до 28 май.  Събитията ще се случват пред Княжеска градина ( пространството около паметника на Съветската армия в столицата ). Освен трите български тима за надпреварата пристигат отбори от Северна Ирландия,Литва, Румъния, Австрия, Финландия, Гърция, Италия и Унгария.

Футболистите от „Отбора на надеждата” от днес имат и нов треньор. Кирил Кюлев беше представен пред журналистите, който ще работи с тях в следващите седмици.

Тимът за шеста поредна година ще представя България на световното първенство за хора в неравностойно положение Homeless World Cup. Тази година шампионатът ще се проведе от 29 август до 5 септември в Осло, Норвегия.