Бившият световен шампион по бокс за професионалисти в категория лека Едвин Валеро от Венецуела в неделя е арестуван и обвинен в убейството на жена си. Шефът на федералната полиция на Венецуела - Уилмер Флорес, каза, че боксьорът е арестуван, след като полицията е открила тялото на 20-годишната му съпруга в хотелска стая във Валенсия /Венецуела/. В ранните утринни часове на неделя Валеро е напуснал хотелската си стая и е казал на служителите по сигурността в хотела, че е убил своята съпруга Хенифер Виера.

Флорес каза пред държавната телевизия, че полицията е открила и три прободни рани по тялото на Валеро.

Едвин Валеро, 28-годишен, е бивш световен шампион в категория суперперо на Световната боксова асоциация и в лека категория на Световния боксов съвет. Валеро започна кариерата си на професионалния ринг с 27 победи в 27 мача - всичките с нокаут, и се спечели славата на корав и силно удрящ боксьор. Венецуелците го наричат "Инча" - алюзия с индианските войствени племена, а другият му прякор е "Динамита".

На 28 март Едвин Валеро влезе в рехабилитационен център в своята родина Венецуела, за да се лекува от зависимост от наркотици и алкохол. "Динамита" Валеро многократно е имал проблеми и със закона.