Майк Тайсън е станал друг човек след смъртта на дъщеря си, преминавайки от бокса към отглеждането на гълъби и от хапването на уши на свои съперници на ринга, за което бе сравнен с канибал, до вегетариански начин на живот.

„От смъртта на дъщеря ми промених напълно начина си на живот” обяснява големият шампион, който беше освободен след излежаването на присъда за изнасилване. Гълъбът представлява символ на мира, а Тайсън се е посветил на отглеждането им, с цялата страст, на която е способен.

„Когато се намирам на покрива на къщата си в Джърси и освобождавам гълъбите, се чувствам свободен и не мисля за нищо”, заяви боксовата легенда.

„Употребил съм толкова голямо количество кокаин, което би убило цял слон, и все пак съм още жив и невредим. В момента живея за седемте си синове и когато ги виждам да тичат из къщата, разбирам, че съм бил само един луд разрушител и най-вече самоунищожаващ се човек”, сподели Тайсън.

„Боксът е затворена глава за мен - днес съм щастлив, ако успея да се изправя от тоалетната, без да усещам болки, и дума не може да става да се връщам отново към бокса”, заяви още Майк Тайсън.