В разгара на абитуриентските балове една от водещите български състезателки по художествена гимнастика Боряна Калейн също се превърна в принцеса. Националката ни изживя своята звездна нощ снощи, заедно със своите съученици, за да отпразнуват завършването си.

Боряна Калейн, която спечели три бронзови отличия през изминалата седмица на Европейското първенство в Баку, блесна в ослепителна червена рокля.

Президентът на федерацията Илиана Раева използва социалните мрежи, за да поздрави своето пораснало момиче, като разказа много любопитна история.

Ще и посветя една много симпатична история, в която е главната героиня.

На една от последните тренировки в зала “Арена Армеец” преди световната купа в София тази година гледах тренировката на индивидуалистките ни Катрин, Неви и Боряна. Боряна нямаше да участва на купата, но тренираше наравно с Неви и Кати. Нещо не ми хареса какво виждам по терена, както обикновено, и с повишен тон казах: Хич не ме интересува дали си ловите уредите! Това със съчетанията без грешка вече изобщо не ме вълнува! Искам да направите не 3, а 5 пируета, не 2 шенета, а 4!! Искам оценка над 22,000!!! Много важно, че сте си хванали уреда като ми правите по два пируета...Пет пари не давам за съчетанията ви без грешка!!! Вземете 22,000 най-накрая, изиграйте си съчетанията с всичко и ще ви дам каквото поискате!!!

Много емоционално и почти ядосано казах всичко това.

Само за миг настана тягостно мълчание, защото Боряна Калейн се провикна към мен от края на килима и с дяволита усмивка ми каза: “ Наистина ли всичко, което поискаме ще ни дадете?!” Аз се обърнах към нея смаяна от смелостта и, в този момент всички се разсмяхме, и треньори, и състезатели и и казах: Да, всичко! Но все пак внимавай какво искаш! След тези мои думи всички започнахме да се смеем още повече! “Аз сега ще Ви покажа какво искам, може ли?” Казах: Да, естествено! Тя отиде до сака си и си взе телефона. Отвори го и ми показа една моя снимка. На нея бях с елегантен костюм на световното първенство в София и чанта Channel. “Искам да ми подарите тази чанта!” Засмях се от сърце! Всички започнаха да се смеят. Бубе, знаеш какво да искаш! Само вземи 22,000 на един уред и е твоя!- казах и аз през смях. “Добре, госпожо! Скоро!” - не спираше да се смее с пленителната си усмивка и огънчета в сапфирените си очи и тя.

На европейското в Баку беше великолепна! На едно от съчетанията си, за силната си игра получи 22,100! Разбира се, в този хипер емоционален и важен момент за мен, изобщо не се сещах за моето обещание. Тя чакаше оценката си на определеното в залата място за това с Бранимира Маркова, а аз и Марияна Памукова ( личната и треньорка) я чакахме зад кулисите. Марияна се приближи до мен и ми каза: “Сега съм сигурна какво ще ти каже като излезе.” Беше много усмихната и щастлива и очите и светеха. Аз въпросително я погледнах в недоумение. Наистина изобщо не се сещах за обещанието си. В този момент Брани и Боряна се появиха от състезателната зала. Аз отворих ръце да я прегърна за блестящата игра, а тя победоносно отдалече ми извика: “ Госпожоооо... 22,100!!! Искам си чантата Шанел!!!” Всички избухнахме в смях. И масажистите, и Силвия Стойнева, и Неви. Аз се разсмях, прегърнах я и и казах: Всички чанти ще ти дам, само играй така винаги!

Такава е Бубето - смела, искаща, можеща, с невероятно чувство за хумор за крехката си възраст! Толкова е прекрасна...

Опакавах и чантата, написах и едно красиво послание и я пратих в залата да и я занесат. В нейния стил, тя се беше снимала с нея в началната поза на уникалната си топка, която изигра в Баку и получи 22,100. Изпрати ми я на вайбър с много мили думи. То и в тази поза има разказ и смисъл, но я оставям за задача на многобройните и фенове. Тази поза и този смисъл са си лично нейно творчество.

Днес си абитуриентка, Бубе!

Искам да си много щастлива, защото го заслужаваш!

Бъди винаги толкова смела, силна, можеща, усмихната, осъществявай мечтите си и не спирай да вярваш във възможностите си! Път осеян с прекрасни приключения, с много любов, смели решения, успехи, осъществени мечти и нестихваща енергия!

Бъди, красавице!

Обичам те!

P.s и моля те, внимавай със сладкишите