Първите 20 зрители, които влязат в Двореца на културата и спорта във Варна, за да наблюдават на живо изпълненията от световната купа по спортна гимнастика, ще получат специален подарък – фланелка с автограф от Йордан Йовчев.

Искаме да предоставим възможност на всеки любител на гимнастиката да дойде в залата и да види голяма част от елита в нашия спорт. Състезанието е само месец преди Световното първенство и дава превъзходен шанс на всеки да направи генерална репетиция преди шампионата в Монреал. Призовавам и всички, които не са наблюдавали на живо спортна гимнастика, да дойдат в залата, за да усетят емоцията от нашия красив и изключително сложен спорт, коментира Йордан Йовчев, председател на Организационния комитет на световната купа.

90 състезатели от 20 държави ще спорят за отличията в надпреварата. От българският щаб и ръководството на федерацията очаква от нашите състезатели поне в 4-ри финала.

„Имаме шансове да видим поне 4-ма българи на финалите на Световната купа по спортна гимнастика“, сподели пред медиите Йордан Йовчев.

Йордан Йовчев

„Очакваме много силно и оспорвано състезание. Имаме доказани шампиони тук, които искат да се подготвят максимално добре и да проверят нивото на конкуренцията преди световното първенство, което ще се проведе само след месец. И аз вярвам, че националите ни имат възможност да стигнат поне до 3-4 финала на отделните уреди. Дори се надявам, че ще имаме и медалисти“, коментира президентът на Българската федерация Красимир Дунев.

„За Варна е преди всичко гордост да бъде домакин на Световната купа. Защото продължаваме да доказваме, че освен фестивална столица, градът ни е и притегателен спортен център“, каза заместник кметът на Варна Коста Базитов.

„Считаме, че с обновения вид на Двореца на културата и спорта притежаваме най-добрата материална база в България. Надявам се всички участници в турнира да се насладят на престоя и удобствата на нашия град“, заяви изпълнителният директор на Двореца на културата и спорта Минко Христов.

Представителят на международната федерация Джефри Томпсън се върна към спомените си отпреди 30 години и разкри, че именно от България е започнала съдийската му кариера.

„Когато за пръв път напуснах Канада, за да бъда съдия на международен турнир, дойдох именно тук, в България. Помня, че състезанието беше в Златни пясъци. Така че за мен е огромно удоволствие отново да се върна във вашата страна. Като представител на международната федерация трябва да знаете, че оценяваме високо вашето домакинство. От видяното до момента мога да кажа, че се справяте безупречно“, допълни Джефри Томпсън.