Ако на някой не му се вярва, че няколко гимнастички могат да опустошат две баници, трябва да се позамисли върху следващата новина. Причината се крие в един облог, който националния ни ансамбъл при жените спечели срещу треньорката си Мариела Пашалиева.

Преди няколко дни помощникът на Илиана Раева намери страхотен начин да разведри обстановката в залата, като се хавана на бас с грациите, че ще прави баница, ако изиграят чисто съчетанията си по време на тренировка. Точно това се и случи. Момичетата се справиха страхотно, а връщане назад нямаше. Речено-сторено. Снощи Мариела Пашалиева запретна здраво ръкави, сложи престилка и показа, че я бива и в кухнята.

Доказателството – две баници, от които намазаха не само гимнастичките, но и целият екип в зала „Раковски”, който се грижи, както за момичетата, така и за базата.

Мариела Пашалиева удържа на думата си и дори удвои обещаното, предвиждайки „гладниците”, които ще се завъртят около кулинарното изкушение.

Първата баница бе опустошена за минути, и ако си мислите, че това е попречило на ансамбъла да проведе тежката си тренировка след това – грешите тотално. Вълшебната баница подейства наистина стимулиращо на момичетата, които от сутрин до вечер са в залата.

Облизаните пръсти и доволните физиономии на Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Елена Тодорова, Катрин Велкова, Таня Цекова, Михаела Маевска и Гергана Ташева направиха днешното занимание много по-леко за състезателките, които обаче едва ли скоро ще могат да се зарадват на подобна глезотия, при положение, че спортът им изисква да спазват страшно тежък режим, най-вече що се касае до храната.

Мариела се справя добре в кухнята.

Михаела Маевска, която се възстановява от контузия, се навърташе най-често около баницата.