Един от треньорите на националния ни ансамбъл по художествена гимнастика Мариела Пашалиева ще трябва да прави баница. Поводът за това е облог с грациите ни.

Самата Мариела се слави като един от най-добрите кулинари сред треньорите или може би най-добрият треньор сред кулинарите. Но за това няма да спорим, защото със сигурност и най-претенциозният гастроном би си облизал пръстите, ако опита гозбите й. От друга страна, поради ограниченото си меню, самите гимнастички умират за подобни кулинарни неща. И въпреки че момичетата не бива да прекаляват с изкушенията, треньорът се хвана на въдицата.

В опит да стимулира момичетата си, Мариела Пашалиева предложи да им купи един голям шоколад от популярна марка, ако ансамбълът успее да изиграе първата си композиция си без грешки. От килима обаче веднага се чу глас, който нескромно предложи шоколадът да бъде заменен с баница. Казано – сторено. Облогът бе увеличен – 2 съчетания – 2 изкушения – и шоколад, и баница. Какво повече би искала една гимнастичка?

Разбира се, спортният инат, желанието да похапнат сладко и натрият носа на своя изпечен треньор надделя. Така, ансамбълът, в лицето на Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Елена Тодорова, Катрин Велкова, Таня Цекова, Михаела Маевска и Гергана Ташева ще яде баница в събота.