Японците са пословични със своите културни особености. Но и националният отбор на България по художествена гимнастика вече имаше удоволствието да се убеди колко признателни и уважителни са домакините им по време на лагера в Мураяма.

Любопитен факт е, че освен организаторите на кампа, и доброволци се грижат за грациите ни.

Фенове на тима се трудят неуморно всеки ден в залата за тренировки. Те чистят килимите, местят уредите, помагат с каквото е необходимо, за да имат всички условия за нормална подготовка.

Доброволците правят всичко възможно, за да могат заниманията на да протичат „като по вода”. А най-голямо удоволствие им доставя фактът, че могат да наблюдават на живо тренировките на националките.

Интересното е, че доброволците не са деца, малки гимнастички от местни клубове, а напротив, възрастни хора, които с чисто сърце следят изявите на грациите.

На лагера присъстват ансамбълът при жените - основен състав и резерви, както и индивидуалните състезателки Катрин Тасева, Невяна Владинова, Боряна Калейн, Татяна Воложанина, Вая Драганова и Йоана Николова.

Грациите ни се подготвят в Япония за най-важното състезание за годината – Световното първенство в Баку, Азербайджан, което ще се проведе от 16 до 22 септември. Само три дни по-късно в Пловдив момичетата ще участват в шоу-спектакъл под надслов „Пловдив посреща Златните момичета”. Билети вече се продават в онлайн мрежата на EPAY-GO, както и на касите на Easy Pay.

Японците са пример за всички, защото привържениците на националния отбор по футбол след всяка среща на Световното първенство в Русия почистваха сектора на стадиона, откъдето гледаха мачовете на своите любимци. Същото направиха и самите играчи, оставяйки прилежно подредена съблекалня след мача с Белгия и бележка с благодарност към домакините - "Спасибо!", изписано на кирилица.