Кметът на Мураяма Такао Шифу и Кацухико Ягучи, шеф на отдел "Образование за цял живот" и отговорник за събитията, свързани с олимпийските игри в Токио през 2020 г. към общината лично приветстваха националния отбор на България по художествена гимнастика.

Ягучи каза, че за техния град е изключителна чест да бъде домакин на подготвителните лагери на такива известни и уважавани по цял свят шампионки, каквито са българките, управителят на префектура Ямагата - г-жа Йошимура Миеко, всички доброволци, които ще се грижат за българската делегация в ROSE CAMP, както и представители на японски фирми, които спонсорират лагера на българския национален отбор в Мураяма.

Сламени шапки и топло посрещане за гимнастичките ни

По време на официалната вечеря неизменно снимаше екип на японската национална телевизия, който не пропускаше нито миг от събитието, информират от федерацията.

Отново традиционния подарък за нашите момичета беше два вида елитен японски ориз, а за новите момичета, които са за първи път на лагер в Мураяма имаше подарък - специален сувенир - японска кукла, каквато получиха и на миналите лагери всички българи от делегацията ни.

На партито имаше много танци, страхотно настроение и специално питие - безалкохолно, заради гимнастичките, приготвено от рози.