Второкласникът Николай Христов взе купата на ЦСКА в тазгодишния детски коледен шахматен турнир.Общо 54 деца на възраст от 5 до 18 години премериха сили на шахматната дъска в традиционния Коледен шахматен турнир за купата на ЦСКА, който се проведе днес в х-л "Българска армия".

Председателят на шахматен клуб ЦСКА Кристиан Вигенин връчи наградите на най-добрите малки шахматисти за годината.

Шампион за 2007 г. стана второкласникът Николай Христов, През тази година той стана републикански шампион по шах в групата до 8 години, представи се най-силно на световното първенство в Анталия и взе купата "Търновска царица" в своята възрастова група на турнира през април.

Купи и грамоти днес завоюваха и две дами, които си оспорваха челното място в последната партия на днешния турнир и в крайна сметка завършиха с реми и без загубена партия днес.

Това са Дарена Сиркова (13 г., която е републикански шампион в групата до 14 години) и 16-годишната Габриела Тодорова от Враца - републиканска шампионка по класически шах и по блиц от 2007 г.

Председателят на шахматен клуб ЦСКА Кристиан Вигенин връчи и две специлни награди - на Деница Драгиева (градска шампионка на София до 12 г.) и на най-малкия участник в днешния турнир, 5-годишният Димитър Михайлов от 8-мо СОУ "Васил Левски".